På en nylig workshop i London med Yervant (yervant.com) var jeg så heldig at få 3 fantastiske dage, med en af verdens 5 bedste bryllupsfotografer, og se ham arbejder på helt tæt hånd.

Det var utrolig lærerigt. Hans fantastiske måde at kommunikere på, og den måde han færdiggøre et billede på. Et billede, taget lige ud fra kameraet, er nemlig kun halvt fremkaldt. Man kan i de fleste tilfælde godt bruge det, men for at få et færdigt billede, kræver det de sidste 50 %, som forgår i dagens mørkekammer, Photoshop. Og der må det siges, at han er en af de bedste i sin klasse indenfor bryllupsfotografering.

Derudover lærte han om hvordan man laver layout til digitale bryllupsalbum, og den måde man fotografere på for at få en historiefortællende stil, som kan blive til flotte dobbelsider i albummet, og et album som fortæller bryllupsparrets historie. Digitale bryllupsalbum har udviklet sig utrolig meget over de sidste 5 år, og bliver i dag lavet i en kvalitet der overgår selv de mest kræsne. Kan på ingen måde sammenlignes med at få billeder, “taget lige ud fra kameraet”, leveret på en cd (shoot and burn), og så se dem på sin computerskærm eller projekter.

De bedste producenter på markedet, laver hver enkelt bog i hånden. Og i størrelser op til 50 x 50 cm. for den ultimative oplevelse af dagen. De laves med forskellige papiroverflader, som mat og blank fotografisk papir. Men ingenting overgår at få lavet albummet på fotografisk Metal papir, med våd laminering, hvor billedener virkelig kommer til live.

Her er et par eksempler på hvordan billedederne ser ud lige fra kameraet og så bagefter de færdige billeder. Så før og efter billeder. Hvert billede tager ca. mellem 15-40 minutter og gøre færdigt. Mange af teknikkerne er ligesom dem vi brugte i de gode gamle dage i mørkekammeret, nu bare i Photoshop. Jeg synes personligt at et billede først kommer til live, når det er gjort færdigt.

Se og bedøm selv..